تعداد نشریات | 24 |
تعداد شمارهها | 427 |
تعداد مقالات | 3,277 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,638,524 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,964,304 |
تحلیل محتوای کتاب های علوم دوره ابتدایی از نظر مقوله های سه گانه سواد تغذیه ای | ||
آموزش پژوهی | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 13، خرداد 1397، صفحه 69-90 اصل مقاله (249.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اعظم غلامی1؛ معصومه محمودی قوژدی2؛ مرضیه دهقانی3 | ||
1عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان تهران، ایران. | ||
2کارشناسی ارشد رشته آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران. | ||
3گروه برنامه های آموزشی دانشگاه تهران، ایران. | ||
تاریخ دریافت: 26 مهر 1397، تاریخ بازنگری: 09 دی 1397، تاریخ پذیرش: 10 دی 1397 | ||
چکیده | ||
یکی از ارکان سلامت جامعه، تأمین نیازهای جسمی و ذهنی از طریق تغذیه مطلوب است. هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان توجه کتاب های درسی علوم ابتدایی نسبت به مقوله ها ی سواد تغذیه ای است. جامعه آماری پژوهش، کتابهای علوم تجربی دوره ابتدایی و 255 نفر از آموزگاران شهرستان کرمانشاه بودند. روش آماری این پژوهش، تحلیل توصیفی داده ها بود .به این منظور از روش تحلیل محتوای کریپندوروف و روش های آمار توصیفی استفاده شد. مقوله ها از نظر سه هدف دانشی، مهارتی و نگرشی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارتحلیل کتابها، سازه تحلیل محتوا و ابزار گردآوری داده ها برای بررسی نظرات معلمان، پرسشنامه محقق ساخته بود. نتایج تحلیل محتوا نشان داد میزان توجه به مقوله ها در متن کتابها 44%، سؤالات 1/22% وتصاویر9/33% است.میزان توجه به مقوله های دانشی درمتن، تصویرو سؤالات کتابها 2/82 % ، مقوله های مهارتی 6/16% و مقوله های نگرشی 2/1 % می باشد. در بررسی نظرات معلمان مشخص شد که مقوله-های دانشی و تصاویر در کتاب علوم دوم و سوم و مقوله های مهارتی و ارزشی در کتاب علوم پایه سوم بیشتر از سایر کتاب ها بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
" تحلیل محتوا"؛ "علوم"؛ "دوره ابتدایی"؛ "سواد تغذیه ای"؛ "مهارت"؛ "نگرش" | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Content analysis of elementary science books in terms of three categories of nutritional literacy | ||
نویسندگان [English] | ||
Dr. Azam Gholami1؛ Masumeh Mahmoodi Ghoogdi2؛ Dr.Marzieh Dehghani3 | ||
1Department of biology. University of farhangian. Tehran. IRAN. | ||
2Farhangian University,Tehran, IRAN. | ||
3Tehran University, IRAN. | ||
چکیده [English] | ||
One of the pillars of the community health is the provision of physical and mental needs through diserable nutrition. The purpose of the present study was to investigate the importance of science textbooks in elementary school as well as the views of the first to sixth grade teachers of district 2 of Kermanshah toward the categories of nutrition literacy categories in these books. The population which are studied in this research is: 1-All primary school science books (from the first to sixth grades) in the academic year 1395-1396. 2-255 teachers from first to sixth grade teachers in district 2 of Kermanshah who were selected as sample size. The statistical method of this research was descriptive analysis of the data. For this purpose, the content analysis method of Kripendorov (2004) was used and for analyzing the results, descriptive statistics methode were used. Nutrition literacy categories were evaluated for three purposes: knowledge, skill and attitude. The book analysis tool was a content analysis construct based on theoretical foundations and its validity was verified by experts and its reliability was calculated based on the Holstebian reliability coefficient formula. The data collection tool was designed by a researcher-made questionnaire to examine | ||
کلیدواژهها [English] | ||
" content analysis", "science", "elementary school", " nutritional literacy", "skill", "attitude" | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 522 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 427 |